5 priežastys, kodėl Dynamics 365 Business Central yra geriausia NAV versija!

Ne pirmą kartą populiariausia verslo valdymo sistema yra pervadinama. Pradėjusi kaip Navision, dar žinoma NAV trumpiniu, po atnaujinimo sistema turi naują pavadinimą – Microsoft Dynamics 365 Business Central. Produkto tapatybė, paskirtis ir jam būdingos sumanios funkcijos iš esmės nepasikeitė. NAV šiek tiek truputį kitaip atrodo, turi naują pavadinimą ir yra dar geresnė nei kada nors anksčiau.

Nuo tada kai rudenį Microsoft išleido naujausią Microsoft NAV versiją – Dynamics 365 Business Central (trumpinys D365 BC) – skyrėme daug laiko siekdami įdėmiau pažvelgti į sistemą ir džiaugiamės, galėdami pranešti, kad tai yra geriausia kada nors sukurta NAV versija! Štai 5 priežastys kodėl taip galvojame:

1. Dynamics 365 Business Central turi pažįstamą funkcionalumą, kuris buvo NAV, tačiau išsiskiria savo elegantišku paprastumu.

  • Sukūrusi D365 BC, Microsoft išties patobulėjo, supaprastindama pagrindinius langus ir veiksmų juostas.
  • D365 BC yra daug naujų, optimizuotų ir pažangių funkcijų, o naujausius Microsoft partnerių plėtinius (extensions) – lengva integruoti.
  • D365 BC naudojamas puikiai optimizuotas naršyklės klientas (Web Client), kuris dabar yra spartesnis ir lengviau įdiegiamas, be to prie jo yra žymiai paprasčiau prisijungti negu prie Windows kliento (Windows Client), kurio naudojimas iki 2020 m. bus palaipsniui nutrauktas.
  • Naršyklės klientas (Web Client) siūlo: gerai apgalvotą kryžminę paiešką per stulpelius ir eilutes, sparčiuosius klavišus, daugybės eilučių žymėjimą, paprastą kopijavimą ir įkėlimą, failų vilkimo ir įkėlimo (drag&drop) funkciją, langų išdėstymą į krūvą ir vieną šalia kito, filtrus, suasmeninimą, antraštes, kuriose pateikiami svarbūs duomenys, kad būtų lengva matyti rezultatus vos pažvelgus bei paprastesnį ir žymiai patobulintą eksportavimą į Excel programą ir iš jos (tai jau nemažas sąrašas!).
  • D365 BC kuo puikiausiai veikia su Power BI įrankiu, kad įmonėms būtų paprasta gauti informaciją apie bet kurį įmonės veiklos laikotarpį.

2. Dynamics 365 Business Central galima pritaikyti kiekvienai įmonei.

  • Anksčiau visi patobulinimai ir moduliai buvo rašomi C/AL kalba ir tapdavo sudėtine pagrindinės sistemos dalimi. Tai reiškė, kad prireikus atnaujinimų, reikės nemažai padirbėti, kadangi reikėdavo peržiūrėti, atskirti ir galimai perkurti visą sprendimą.
  • Įgyvendinus svarbius NAV2018 ir D365 BC pokyčius, plėtiniai (extensions) yra rašomi tik AL kalba, kadangi C/AL kalba daugiau nebenaudojama. Dabar pagrindinė sistema lieka nepaliesta, o visi plėtiniai (extensions) yra išoriškai susiejami mažomis dalimis.
  • Sąveiką tarp pagrindinės sistemos ir plėtinių (extensions) valdo įvykiai, kuriais remiantis, prireikus, yra gaunamos ir išsiunčiamos žinutės.
  • Tai reiškia, kad atėjus laikui atnaujinti pagrindinę sistemą ar bet kokius jos plėtinius (extensions), tai padaryti bus labai lengva ir kainuos žymiai mažiau, kadangi pagrindinė sistema (kurią atnaujina Microsoft) nebuvo paliesta.
  • Individualūs naudotojai turi galimybę suasmeninti įvairius duomenis, juos paspaudę ir nuvilkę į kitą vietą, taip susikurdami individualų vaizdą.

3. Dynamics 365 Business Central turi lanksčias įsigijimo galimybes.

4. Patogesnis licencijavimas – konkurentines licencijas keičia vardinės.

  • Konkurentiniai vartotojai D365 BC vadinami vardiniais vartotojais.
  • Iš viso yra trys vardinių vartotojų tipai – Essentials, Premium ir Team Member.
  • Esminis pokytis: ankstesnėse versijose vartotojai galėjo dalintis licencijomis. Turint D365 BC vartotojas privalės turėti individualią vardinę licenciją. Tai reiškia, kad bus privaloma įsigyti tiek vartotojų, kiek darbuotojų dirbs su sistema.
  • Nuo 2019 m. balandžio 1 d. Softera turi paruošusi D365 Business Central lokalizaciją bei kitus reikiamus modulius (GPAIS, i.SAF, i.VAZ, SAF-T, DU).
  • Naudojamos sistemos versiją norintys naujinti klientai nuo 2019 m. balandžio 1 d. bus migruojami į D365 BC.
  • Kokio vartotojo tipo licenciją gausite atsinaujindami priklausys nuo dabar turimos licencijos ir funkcionalumo.
  • Visi sistemos vartotojai D365 BC privalės turėti vardinę vartotojo licenciją. Esamiems klientams suteikiama galimybė turimas konkurentines licencijas pasikeisti į vardines vartotojo licencijas santykiu 1:3, t. y., viena konkurentinė licencija bus pakeista į tris vardines licencijas.

5. Jūs neprivalote rinktis Dynamics 365 Business Central, bet kodėl turėtumėte to nedaryti?

Niekas Jūsų neįpareigoja atsisakyti turimos NAV ar kitos naudojamos sistemos. Tačiau, ar būtų nepuiku kiekvienais metais išnaudoti naujausios sistemos siūlomą funkcionalumą ir privalumus?

Softeros komanda visada pasiruošusi atsakyti į Jums rūpimus klausimus ir suteikti pagalbos renkantis, parašykite, pakalbėsime: pardavimai@softera.lt