GAMYBOS PLANAVIMO PROBLEMOS. KAIP JAS IŠSPRĘSTI?

Gamybos verslas nuolatos susiduria su įvairiausiais iššūkiais ir didelė dalis problemų susidaro netiksliai valdant žaliavų kiekius. Laiku neįgyvendinti užsakymai, prastovos, neįvykdyti įsipareigojimai klientams, perpildyti sandėliai – tai tik dalis netikslaus atsargų lygio pasekmių. Kaip spręsti gamybos planavimo problemas, kurių neišsprendžia planavimo įrankiai?


ŽIŪRĖTI VIDEO ĮRAŠĄ


Geras gamybos planas prasideda nuo tam tikrų kriterijų. Pagrindiniai jų gali būti:

–  laiku įvykdyti įsipareigojimai;
–  duodamų įsipareigojimų terminai yra konkurencingi;
–  planas yra efektyvus kaštų prasme.

Kai ruošiamas gamybos planas, norima viską kuo detaliau suplanuoti ir numatyti, toks planas regis būtų idealus. Tačiau atsiranda klausimas, kodėl sistema negali mums paruošti tokio plano? Įvedame įrengimų našumą, turimus žaliavų kiekius, atvykstančius krovinius ir užsakymus, tačiau visuomet egzistuoja Merfio dėsniai. Mus supanti aplinka nėra ideali, todėl pasikeitus aplinkybėms, specialistams vėl tenka viską perplanuoti. Pritrūkus vienos žaliavos tenka perdėlioti gamybą, perkėlinėti užsakymus. Aplinkos neidealumai nebūtinai yra pasikeitęs pristatymo laikas, tai gali būti ir neidealiai veikiantys įrengimai, ne visuomet kompetentingi darbuotojai ar greitai besikeičiantys kliento poreikiai.

Norint išvengti gamybos planavimo problemų, sprendimas gali būti „neidealios“ aplinkos kompensavimo metodas, kuri atlieka verslo valdymo (ERP) sistema. Toks metodas derinamas su žmogišku intelektu jau veiks gerokai tiksliau nei kiekvienas iš jų atskirai.

Daugiau informacijos ir atvejo analizė tiekimo grandinės konsultanto Žilvino Lapačinsko pranešimo įraše -> ŽIŪRĖTI VIDEO


 Ieškote sprendimo, kuris padėtų išspręsti gamybos planavimo problemas?

„Soft4Inventory“ – atsargų valdymo įrankis užtikrinantis optimalų jų planavimą, atnaujinimą bei tiekimą. Padeda verslui efektyviai valdyti atsargasžaliavas taupant įmonės kaštus, stipriai mažinant rizikas ir didinant darbuotojų produktyvumą. Atsiranda galimybė išlaisvinti įšaldytas apyvartines lėšas ir išvengti nelikvidžių prekių nuostolių. Tiksli atsargų analitika įgalina operatyviai priimti svarbius sprendimus ir taupo svarbų darbuotojų laiką. Sprendimas gali būti integruojamas su bet kuria verslo valdymo sistema.

Daugiau apie mūsų atsargų valdymo sprendimą verslui skaitykite >ČIA<
Susisiekite, patarsime ir atsakysime į visus klausimus: klausk@softera.lt | +370 620 93555