SAF-T pasikeitimai nuo 2018 m.

2017 m. gruodžio pabaigoje buvo patvirtinta nauja SAF-T specifikacija, kurioje be techninio pobūdžio pakeitimų (sutvarkyti aprašymai, pavadinimai, apibrėžtos galimos reikšmės), yra ir verslui reikšmingų pokyčių.

SAF-T rinkmenos pateikimas dalimis. Naujoje SAF-T versijoje bylą galima skaidyti padalinio/informacinės sistemos, duomenų tipo ir laikotarpio lygiu. Tai aktualu įmonėms, kurios duomenis kaupia keliose informacinėse sistemose.

Papildytas VMI klasifikatorius. VMI klasifikatorius “Sąskaitų planas” papildytas reikšmėmis “Kita”, kurias įmonės galės naudoti tuo atveju, kai įmonės naudojamų sąskaitų negalima aiškiai priskirti nė vienai klasifikatoriaus reikšmei. Taip pat atsirado reikšmė skirta užbalansinėms sąskaitoms.

Geros naujienos laukia ir mažų įmonių. Planuojama, kad nuo 2019 m. ir vėlesniais laikotarpiais prievolė teikti SAF-T atsiras įmonėms, kurių apyvarta didesnė nei 300.000 EUR. Šiuo metu galiojančioje tvarkoje ši riba yra žymiai mažesnė ir tesiekia 45.000 Eur.

Primename, kad nuo 2018 m. sausio 1 d. SAF-T privalės teikti įmonės, kurių 2016 m. apyvarta viršijo 700.00 Eur.

Įmonių patikrinimus naudojant SAF-T rinkmeną VMI turėtų pradėti 2018 m. antrą pusmetį.

Svarbu Softeros klientams: iki š.m. sausio mėn. pabaigos Softera atnaujins Microsoft Dynamics NAV skirtą SAF-T sprendimą pagal VMI patvirtintus reikalavimus. Klientai, kuriems įdiegta ankstesnė sprendimo versija, bus individualiai informuoti dėl atnaujinimo į naujausią versiją.


Reikia SAF-T, i.SAF, i.VAZ, modulių naudojamai Microsoft Dynamics NAV sistemai?


Softera turi paruošusi SAF-T, i.SAF ir i.VAZ modulius, kuriuos įdiegus į naudojamas Microsoft Dynamics NAV (Navision) sistemas galėsite teikti privalomus duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai. Diegiame ne tik savo, bet ir kitų partnerių klientams (LT, LV, EE).
i.SAF, i.VAZ ir SAF-T moduliai paruošti Microsoft Dynamics NAV (Navision) versijoms, pradedant nuo NAV 4.

Turite klausimų? Susisiekite: pardavimai@softera.lt | +370 37 752772